Byly to nervy až do konce, ale dokázali to. Fotbalisté FK Tachov porazili ve středečním finále Poháru PKFS Kralovice těsně 1:0, oplatili soupeři porážku z loňského ročníku krajského poháru a slaví letos již druhou trofej. O vítězství v zápase, které hostilo hřiště Slovanu Plzeň, rozhodl v 52. minutě zkušený kanonýr Lukáš Hudec.

„V prvním poločase se Kralovice de facto jen bránily, my měli převahu, ale bohužel jsme nedokázali skórovat. I díky neuvěřitelnému výkonu gólmana soupeře, který měl bez nadsázky reprezentační formu. Naštěstí jsme na začátku druhé půle dali branku, která rozhodla," oddechl si kouč Tachova Jaroslav Pták.

„Ale v závěru jsme možná pod tíhou okamžiku malinko vypadli z role. Kralovice neměly co ztratit, snažily se vyrovnat, my naopak neudrželi vpředu balon ani se nám nedařila přechodová fáze. Do nějaké výraznější šance jsme ovšem soupeře nepustili, a tak jsme nakonec těsně vyhráli," doplnil zkušený lodivod.

Kralovice sice prohrály finálové utkání těsně 0:1, ale ze hřiště hráči týmu ze severu Plzeňska odcházeli se vztyčenou hlavou a za ohlušujícího aplausu skvělých fanoušků, kteří byli po celou dobu zápasu slyšet možná až v sadech Pětatřicátníků a výkon svých miláčků ocenili mohutným potleskem i líbivými chorály "pro nás jste mistři" či "tak jsme druzí, no a co…".

Zdroj: Tachovský deník