Fotograf Jaromír Pech tento víkend se svým fotoaparátem navštívil zápas 14. kola I. A třídy mezi SK Smíchov Plzeň a FK Žákava. Postavení v tabulce naznačovalo, že se bude jednat o zajímavý zápas, a nyní se můžete podívat na jeho průběh prostřednictvím naší fotoreportáže.

Tým Žákavy před utkáním ztrácel na Smíchov v tabulce 4 body, což znamenalo, že výhra by ho k jejich soupeři přiblížila na rozdíl jednoho bodu. Smíchov je ovšem jediný tým soutěže, který je doma 100%, bylo tedy zřejmé, že Žákavu nečeká žádná lehká práce.

Vyrovnané utkání čekalo na úvodní branku až do 29. minuty. Ačkoli první velkou šanci utkání měli hosté, do vedení se po půlhodině hry dostali domácí díky brance Tomáše Knappa. O 6 minut později domácí přidali druhý gól, když se v 35. minutě prosadil Pavel Karlíček. Za tohoto stavu odešly oba týmy do kabin.

Do druhého poločasu vyrovnaného utkání šli hráči Žákavy s úmyslem utkání ještě zdramatizovat, nebo dokonce strhnout na svou stranu. Druhý poločas ovšem branku skoro až do svého závěru nenabídl. V 84. minutě pečetil výhru domácích Jan Přibáň. Hosté už před koncem pouze upravili konečný výsledek na 3:1, když se prosadil Václav Mencl.

Smíchov tedy vyhrál i své 7. domácí utkání a zůstal doma neporažený, a tak to zůstane minimálně do jara, protože poslední kolo jedou na hřiště Křimic, za které se díky výhře v tabulce přesunul. Naopak Žákava se doma utká o poslední 3 body podzimu s Tlumačovem.

Více fotografií naleznete zde.

Za domácí hodnotí zápas Jakub Čapský: "Zápas byl herně vyrovnaný. Chvilku jsme tahali za delší konec my, chvilku Žákava, ale brankové příležitosti jsme měli převážně jen my a rozdíl ve skóre mohl být určitě vyšší. Paradoxně jsme v prvním poločase mohli prohrávat, když se hosté dostali, dle mého názoru, do jediné, ale obrovské šance, kterou naštěstí neproměnili. Následně jsme odpověděli dvěma brankami. Druhý poločas vypadal podobně ten jako první. My přidali ještě jednu branku a Žákava v závěru snížila. Celkově bych řekl, že z naší straně to nebyl herně nejpovedenější zápas, ale výsledkově jsme si ho v klidu pohlídali.".

SK Smíchov Plzeň: Bešta V., Konopík, Sládek, Přibáň, Fujan, Bešta D. (72. Louda), Titlbach, Karlíček (66. Gruncl), Marek, Knapp (87. Duspiva), Černý - Zikmund

FK Žákava: Vykoupil, Aubrecht, Nekola S., Boukal, Soukup (62. Plzák), Nekola T., Skala (78. Froněk), Drugda (72. Škala), Smazal (62. Kašpar), Mencl - Bohuslav

Branky: 29. Knapp, 35. Karlíček, 84. Přibáň - 90. Mencl

ŽK: 12. Titlbach, 32. Přibáň - 44. Smazal, 63. Drugda, 68. Nekola, 81. Aubrecht

Rozhodčí: Říha Zdeněk - Havránek Martin, Kříž Lukáš

Diváci: 68