Fotograf Jaromír Pech navštívil zápas 13. kola I. B třídy skupiny B, kde je tabulka od 6. místa neskutečně vyrovnaná. Výsledek tohoto zápasu byl tedy důležitý jak pro tým Losiné, tak i pro tým Svéradic. Na to jak zápas probíhal, se můžete podívat skrze naší fotoreportáž.

Stejně jako tabulka I. B třídy skupiny B byl vyrovnaný i zápas mezi Losinou a Svéradicemi. Pro Svéradice by výhra znamenala dotáhnutí se k širokému zástupu týmů. Naopak pro Losinou tři body znamenaly jistotu, že jim zbytek tabulky neuteče.

První poločas přinesl šance, ale gól diváci viděli až ve 40. minutě, kdy byl pro domácí nařízen pokutový kop. Ten proměnil Tomáš Hrach. Vedení Losiné nevydrželo ani do poločasu, již v 43. minutě byla k vidění další penalta. Tentokrát se k ní postavili hosté, konkrétně Vlastimil Beránek. Ten také penaltu proměnil, a týmy šly do šaten za vyrovnaného stavu.

V druhém poločase se povedlo dokonat obrat hostům, a to když v 65. minutě překonal brankáře Losiné Petr Majer. Radost hostů dlouho nevydržela, protože o 6 minut později přišla silná tříminutovka domácích, kdy se nejdříve v 71. minutě trefil Marek Šindelář a poté v 74. minutě druhý obrat zápasu dokonal Tomáš Hrach. Více gólů zápas již nenabídl, a tím pádem zůstaly všechny 3 body v Losiné.

Losiná se tedy udržela mezi ostatními týmy tabulky a s 14 body jí patří 10. místo. Naopak Svéradicím týmy odskočily na rozdíl 5 bodů, a s 7 body jsou na posledním místě.

Za Losinou zápas hodnotil Rudolf Spörl: "Oba týmy nastoupily bez několika hráčů základní sestavy a na předvedené hře to bylo znát. Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a spoléhali na dlouhé nakopávané míče. Domácí tým se snažil kombinační hrou překonat hluboký obranný blok hostů. Bohužel snaha domácích narážela na nepřesnosti ve finální fázi a v případě několika nadějných centrů i na nedůraz v šestnáctce hostí. První poločas tedy moc šancí nenabídl. Nejvážnější situaci po rohu domácích hasil jeden z hostujících obránců na brankové čáře. Na konci poločasu byl na hranici vápna faulován pronikající útočník domácích a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Tomáš Hrach. Prakticky z protiútoku na druhé straně opět po dlouhém míči do vápna a souboji dvou hráčů rozhodčí nařídil rovněž pokutový kop. Hosté také s přehledem proměnili a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 1:1. Druhý poločas začal zvýšenou snahou domácích, ale gól padl na druhé straně. Hosté využili nedorozumění v obraně a vstřelili vedoucí gól na 1:2. Domácí tento stav rozhodil a v následujících minutách přežili ještě další dvě vyložené šance hostů. Až po tomto varování se domácí probudili a začali se opět tlačit před soupeřovu branku. Odměnou jim byly dvě branky, kdy nejdříve Marek Šindelář tváří v tvář hostujícímu golmanovi udělal kličku a srovnal do prázdné branky na 2:2. A o chvíli později tečovanou střelou zpoza vápna dokonal obrat Tomáš Hrach. V dalším průběhu zápasu již gól nepadl a tak si domácí připsali velmi důležité 3 body."

Za Svéradice zápas hodnotil Václav Dušek: "Byl to zápas dvou vyrovnaných soupeřů, se šťastnějším koncem pro domácí. První půle byla naprosto vyrovnaná a o nerozhodný stav 1:1 se postaraly penalty, které byly v závěru poločasu nařízeny proti oběma týmům. Po přestávce byli více na míči hosté ze Svéradic a vypracovali si několik dobrých příležitostí. Jednu z nich využili a dostali se zaslouženě do vedení 2:1. Následně mohli svoje vedení navýšit, ale ani jednu z velkých šancí nedali. Domácí pak odpověděli dvěma slepenými góly a tak otočili výsledek na svoji stranu a tento stav udrželi až do samotného závěru. Utkání by asi slušela více remíza, ale více štěstí stálo při fotbalistech Losiné."

Více fotografií ze zápasu naleznete zde.


TJ Sokol Losiná: Albl, Pešek (77. Pech), Votípka, Šindelář L., Bodanský, Bajer, Hrach, Šlais (79. Matulka), Spörl, Gavora (49. Tančouz), Šindelář M.  - Spörl

FK Svéradice: Soukup, Mičkal, Lávička, Doležal, Červený, Brůha, Majer, Prokopius (74. Klas), Vonášek, Beránek, Kába - Plass

Branky: 40. Hrach, 71. Šindelář M., 74. Hrach - 43. Beránek, 65. Majer

ŽK: 42. Mičkal

Rozhodčí: Krauz Jan

Diváci: 60