S fotbalovým jarem se nám vrátili i pravidelné fotoreportáže ze zápasů v Plzeňském kraji. Tento víkend navštívil fotograf Jaromír Pech zápas krajského přeboru mužů, který měl podle tabulky jasného favorita. Fotbalisté Zruče ale favorita zaskočili a odvážejí si tři body.

V dosavadních 7 domácích zápasech Rapid nenašel přemožitele a byl jako jediný v krajském přeboru mužů 100% úspěšný. Zruč získala jen 5 bodů z venkovních zápasů, a tak to před zápasem vypadalo, že by se na domácí neporazitelnosti Rapidu nemělo nic měnit.

Skóre zápasu otevřel hráč hostí Josef Motyčák již ve 22. minutě. Jediné, co se v prvním poločase ještě odehrálo, byla žlutá karta pro domácího Petra Řezníčka.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako první. V 69. minutě zvýšil vedení hostí Adam Boháč. Další zásah už ani jedna strana nezaznamenala, a zápas tedy skončil výsledkem 0:2 pro fotbalisty Zruče.

Zápas za Rapid hodnotil trenér Zbyněk Jiskra: "Zápas se nám nevydařil ani pohybově, ani herně. Pro nadšeně bojující Zruč nejsme byli nebezpečným týmem. Musíme se zlepšit ve všech činnostech."

Za Zruč zápas hodnotil trenér Jiří Lauko:"V první řadě chci moc poděkovat klukům, že všichni do jednoho splnili to, co jsme si řekli před utkáním. Rapidu si dovolím ve vší skromnosti říct, že kromě jednoho dvou závarů před naší brankou ze začátku utkání jsme nic nedovolili, naopak jsme mohli přidat další branky, ale jsme naprosto spokojení s hrou, kterou jsme předvedli. Je to jen první zápas a musíme se soustředit a bojovat dál, sezóna je dlouhá."

SK Rapid Plzeň: Liška, Brůček, Řezníček, Kořenek, Bezukh, Klekner, Ježek (69. Votava), Harmady (46. Drtil), Ledvina (57. Řehoř), Fikrle (78. Holík), Koranda (57. Křen) - Jiskra 

TJ Zruč: Fořt, Pavel (85. Klail), Kastelic (81. Štafl), Fryček (81. Sperl), Mašek, Lang, Král, Motyčák (92. Kuneš), Mošna, Pěč (46. Boháč), Kubeš - Lauko

Branky: 22. Motyčák, 69. Boháč

ŽK: 24. Řezníček, 86. Kořenek, 90. Liška, 92. Drtil - 63. Kastelic, 69. Kubeš, 76. Mašek

Rozhodčí: Adámek Filip - Lapák Zdeněk, Pastyřík Tadeáš - Harmady Miloš

Diváci: 100