S blížícím se koncem sezóny se nám dramatizují i souboje o čelo tabulky. Jeden takový souboj probíhá i v I. A třídě, kde se o čelo přetahují Koloveč, Křimice a s menším odstupem i Horšovský Týn. Na souboj Křimic, které tento víkend přivítaly soupeře z Chlumčan, se můžete podívat blíže prostřednictvím našeho článku.

První vzájemné utkání skončilo 1:2 pro Křimice, které zvítězily díky gólu Pavla Fořta v 86. minutě. Křimice dlouhodobě ukazují kvalitu, která převyšuje standard I. A třídy. Není tedy divu, že se perou o první příčku s Kolovčem. Ten v zápase hraném také v neděli prohrál s Horšovským Týnem, a hráči Křimic tedy věděli, že dnešní zápas je šancí k jejich předskočení.

Nečekalo je ovšem nic snadného, Chlumčany předvádějí sympatické výkony a momentálně jim patří 5. příčka, kde se ovšem s Smíchovem přetahují o 4. pozici. Poslední kola ukazují, jak jsou Chlumčany silné mužstvo. V posledních kolech se utkaly se Smíchovem, Slavojem Koloveč a Horšovským Týnem, přičemž pouze poslední jmenovaný byl nad jejich síly. Nyní je čeká poslední člen silné čtyřky.

Zápas se nesl v duchu, který se dle předchozích výkonů obou týmů dal očekávat. Vyrovnaný zápas na obou stranách svým gólem strhnul na stranu Chlumčan Miroslav Havel, který otevřel gólové konto v 34. minutě. Vedení hostům do šaten nevydrželo, těsně před poločasovou přestávkou, konkrétně v 43. minutě, se prosadil domácí Jakub Dvořák, a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu.

Začátek druhého poločasu se lépe vydařil domácím, když obrat Křimic dokonal v 54. minutě David Brabec. Hostům stačilo stejně jako domácím v prvním poločase pouze 9 minut na srovnání. Vyrovnávací branku vstřelil v 63. minutě Jakub Javorský, a zápas byl 2:2.

V 60. minutě se na hřiště dostal střelec rozhodující branky z prvního vzájemného utkání Pavel Fořt. Tomu stačilo 5 minut na to, aby se prosadil i dnes, navíc šlo opět o branku rozhodující, protože na tento zásah už Chlumčany odpovědět nedokázaly. Na konci zápasu ještě upravil skóre křimický střelec René Kropáček.

Chlumčany z Křimic body domů neodvezly, předvedly ovšem velmi kvalitní výkon, a proti silnému soupeři ukázaly, že do konce sezóny se ještě rozhodně poperou o vyšší příčky. Křimice dokonaly cestu za první příčkou A třídy, fanoušci se nyní mohou těšit na souboj, který na dálku svádějí se Slavojem Koloveč v posledních kolech.

Ohlas po zápase poskytl za FC Křimice hráč Jakub Szedmák: "Na poměry A třídy se hrálo nadstandardní, vyrovnané utkání s velkým nasazením a fotbalovou kvalitou obou týmů. Myslím si, že v takových zápasech se projevují rozdílní hráči, které máme v týmu, a proto jsme včera nakonec výsledek utkání strhli na naši stranu. Našemu týmu děkuji za předvedený výkon a pevně doufám, že přesně takový zopakujeme ještě 4x (ještě není konec)! Chlumčanům přeji, aby se jim ve zbylých zápasech dařilo. Ukázali, že patří fotbalově mezi nejlepší týmy v soutěži."
Za TJ Keramika Chlumčany zápas zhodnotil hráč Lukáš Tomášek: "V zápase s Křimicemi jsme se ujali vedení ve 34. minutě na 0:1 po hezké brejkové akci. Dvě minuty před koncem poločasu však dokázali domácí srovnat na 1:1, a šlo se do šaten za nerozhodného stavu. Druhý poločas začali lépe domácí, kteří vstřelili branku a šli do vedení v 54. mjnutě - 2:1. Nám se ale podařilo také znovu udeřit, a to v 63. minutě z kopačky Javorského jsme dokázali srovnat stav utkání - 2:2. Poté už se bohužel prosazovali jen domácí hráči, a to vzápětí, když se z přímého kopu prosadil Fořt - 3:2. Zbraně jsme však nesložili, hnali jsme se dopředu, ale přece jenom nám domácí zasadili poslední ránu v 81. minutě, a dali tak závěrečnou branku v tomto utkání - 4:2. Zápas se nám bohužel nepodařil dle našich představ, ale to k fotbalu prostě patří… Křimicím gratuluji ke 3 bodům, které jim zajistili 1. místo. "

Více fotografií ze zápasu FC Křimice - TJ Keramika Chlumčany naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.