Další víkend a další kolo krajských fotbalových soutěží. V tomto kole I. A třídy se odehrály dva šlágry, které mohly zamíchat karty v boji o první příčku. Horšovský Týn hostil Křimice a Smíchov Plzeň přivítal Slavoj Koloveč. V našem článku se blíže podíváme na druhý jmenovaný zápas.

Koloveč šel do zápasu s jasným cílem, a to přerušit sérii proher a nenechat odskočit Křimice, které se před týdnem ujaly vedení v I. A třídě. V sobotu navíc zvládli zápas s Horšovským Týnem, a teď byla tedy řada na Kolovči, aby odpověděla.

Nečekalo jí ovšem nic lehkého, Smíchov Plzeň je na vítězné vlně, a doma víceméně neztrácí. Za celou sezónu doma jednou prohráli, a to byla jediná ztráta, kterou na domácím hřišti utrpěli. Nebyl tedy důvod nepomýšlet na tři body i v tomto utkání.

Zápas diváky rozhodně bavil, Koloveč začal ve vysokém tempu. První gól ovšem vstřelili domácí, a to už ve 13. minutě, kdy se prosadil Alexandr Zikmund. Hosté s odpovědí nečekali moc dlouho. V 22. minutě Milan Lucák neomylně zahrál pokutový kop a vyrovnal. To ovšem nebylo vše, do konce poločasu se díky brance Matěje Soupíra stav zápasu otočil. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 1:2.

Druhý poločas nebyl ze strany Kolovče tak aktivní jako první, ačkoli stále bylo k vidění mnoho příležitostí. V 55. minutě se povedlo prosadit domácímu Josefu Šnebergerovi, začínalo se opět od začátku. Další branka dlouho nepadla, a většina diváků už jistě počítala s dělbou bodů. V samotném závěru ovšem dostal po zaváhání obrany Kolovče do šance Jakub Marek a proměnil ji. Svým gólem v 92. minutě strhl vítězství na stranu Smíchova a prodloužil Kolovči sérii bez bodu na 3 zápasy.

Smíchov se díky ztrátě Horšovského Týna dotáhl na dosah třetího místa a Křimice získaly náskok čtyř bodů na druhý Koloveč. V příštím kole se Koloveč utká právě s Křimicemi a bude se moci opět přiblížit prvnímu místu, které mu většinu sezóny patřilo.

Za domácí hodnotil zápas Jakub Čapský: "Koloveč vstoupila do zápasu lépe. Nasadila vysoké tempo, aktivně napadala a my s tím měli velké problémy, což vyústilo ve velké množství standardních situaci. V prvním poločase byla Koloveč v tlaku, ale první gól jsme paradoxně dali po rychlém protiútoku my. Zbytek poločasu byla Koloveč více na míči, ale my byli nebezpečnější z rychlých protiútoků.
Jak přibývaly rohy a přímé kopy, tak se zvyšovalo i nebezpečí před naší brankou a stejně jako na podzim, tak i dnes jsme obě branky dostaly po standardních situacích. Díky obrovskému množství standardních situací dokázala Koloveč do poločasu výsledek zaslouženě otočit a do kabin jsme šli za stavu 1:2. 
Druhý poločas začal úplně jinak, než ten první. Koloveč odstoupila ze své aktivní, nátlakové hry a nechala nás více hrát, což vyústilo v zasloužené vyrovnání. Za stavu 2:2 se Koloveč probrala a hrálo se vyrovnané utkání nahoru-dolů, kde měli oba celky šance, na to utkání překlonit na svou stranu. Klíčový moment a největší šance Kolovče v celém utkání se nejspíše odehrála v 66. minutě, kdy mě nadvakrát nedokázali hostující hráči prostřelit a následně z třetí dorážky prázdnou branku vůbec netrefili. V závěru utkání se po ose Čapský - Zikmund - Marek dostal, díky zaváhání hostující obrany míč k poslednímu jmenovanému, ten obešel brankáře a z velkého úhlu se ukopl přesně na zadní tyč, díky čemuž nám zařídil vítězství z tohoto velmi těžkého a vyrovnaného utkání. "
Za hosty poskytl pár slov pro klubový facebook trenér Martin Steinbrücker: "No nevím, jestli se bojíme to dotáhnout. Ten poslední krok je samozřejmě nejtěžší, ale chybí nám prostě důležitý hráči. Z různých důvodů nemohl dnes Karel Královec. Takže samozřejmě taky je cítit a musí potom hrát v základu 2 dorostenci, a je to těžký, ale my si prostě bohužel srážíme sami individuálními chybami, který jsme dřív nedělali.
Je nás taková deka. Věřil jsem tomu, že to dneska dokážeme zlomit. I přesto, že ty absence tam máme citelný. Ale teď nás tohle hrozně sráží. My se dostaneme zpátky do zápasu a vždycky prostě tam přijde nějaká individuální chyba, neodraz v obraně zbraně. Je to těžký, musíme se z toho zase říkám probrat sami. Říkám, to potřetí, máme to pořád ve svých rukou. Díky tomu, že to Horšovský Týn prohrál s Křimicemi . Stačí nám vyhrát ještě 2 zápasy z těch posledních tří. Ale říkám, už je to na hraně a musíme se k tomu postavit čelem a začít žrát trávu trošku."

Více fotografií z utkání naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.