Deštivé počasí odložilo mnoho zápasů napříč celým Plzeňským krajem a ve všech kategoriích. V Horní Bříze se ovšem i přes nepřízeň počasí odehrál zápas I. B třídy proti hráčům z Volduch. Na bližší průběh, ohlasy a fotografie se můžete podívat v naší fotoreportáži.

Šlo o souboj týmů z horních pozic tabulky I. B třídy skupiny C. Horní Bříza byla před tímto utkáním na 4. pozici a Volduchy na 7. Tyto tři pozice od sebe dělily pouze tři body. První vzájemný zápas, který se hrál už v létě, Volduchy ovládly v domácím prostředí výsledkem 5:2.

Začátek dobře zachytili domácí, když se už v 10. minutě prosadil Antonín Lavička. Dlouho to na mokrém trávníku v Bříze vypadalo, že se další branky diváci v prvním poločase už nedočkají. To změnil domácí Milan Zavadil, který pověstným "gólem do šatny" zvýšil na 2:0 ve 46. minutě prvního poločasu.

Do druhého poločasu vstoupili v jednoznačně větší pohodě hráči domácích, kteří měli v zádech dvoubrankový náskok. To, že by se něco mělo dramaticky měnit, by jistě čekal málokdo.

Pak ovšem přišla 80. minuta a s ní první gól hráčů Volduch. O ten se konkrétně postaral David Rieger. To ovšem nebylo všechno, o dvě minuty později se prosadil ten samý hráč a zápas byl rázem opět na začátku.

Hráči Horní Břízy se nestihli ani nadechnout a v 85. minutě přišel pokutový kop. Ten proměnil Filip Škarda a Volduchy se pár minut před koncem dostaly do vedení. Dokonání takzvané "Csaplárovy pasti" ovšem odmítl domácí Samuel Tkačik, který v 94. minutě zápasu svým gólem vyrovnal a zařídil Horní Bříze alespoň bod.

Zhodnocení vedoucího mužstva SK Horní Bříza B Ladislav Hnát: "Od prvních minut jsme byli aktivnější, drželi jsme balón, byli jsme v pohybu a soupeře jsme přehrávali dobrou kombinací. Začali jsme si vytvářet tlak z něhož plynuly i šance z jedné z nichž se nám zhruba v desáté minutě podařilo skórovat, když si odražený míč ležící před brankovou čárou našel Antonín Lavička a poslal nás do vedení. Po vstřeleném gólu jsme si vytvářeli další šance, které jsme však gólově nedotáhli buď špatnou finální přihrávkou nebo nepřesným zakončením. Na konci poločasu jsme se prosadili podruhé, když Milan Zavadil běžel po pěkné akci na jeden dotek sám na brankáře, kterému nedal šanci. Soupeře z Volduch jsme do vyložených šancí v prvním poločase nepouštěli, přesto hosté hrozili ze standardních situací, které zužitkovat nedokázali a tak jsme šli do kabin s dvoubrankovým vedením.
Do druhé půle jsme vstoupili stejně aktivně jako jsme odehráli první poločas. Bohužel zhruba od patnácté minuty jsme ztratili pohyb, začali jsme kazit jednoduché přihrávky a pustili jsme soupeře do hry. Soupeř se začal více tlačit do naší brány, začal se dostávat více do zakončení a my jsme si prakticky přestali vytvářet jakoukoli šanci. Ke konci druhého poločasu jsme naprosto ztratili koncentraci a soupeř třemi góly během pěti minut výsledek zápasu otočil. Dělbu bodů nám zajistil v poslední možné chvíli nastaveného času Samuel Tkačik, který po rohovém kopu srovnal na konečných 3:3.
Hrálo se na velmi těžkém, podmáčeném terénu, který kombinační hru postupem času znemožňoval a podílel se i na nepřesném zakončení obou mužstev. Výsledek zápasu po průběhu hry zasloužený a dělba bodů spravedlivá."

Více fotografií ze zápasu naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.