V pátek 7. 6. se na hřišti Rapidu Plzeň definitivně odpovědělo na otázku, kdo se stane mistrem Krajského přeboru mužů Plzeňského kraje. Díky výhře si Vejprnice definitivně přivlastnily mistrovský titul i vstupenku do divize.

Vejprnice jistě přijely na hřiště Rapidu při pohledu na tabulku jako mírný favorit, ani Rapid za sebou ovšem nemá špatnou sezónu a patří mu 3. pozice. Bylo tedy jasné, že diváky čeká zajímavé utkání. To, že se zápas odehrával v pátek, dávalo jistou výhodu týmu Vejprnic. Rapid totiž ve středu absolvoval odložené utkání s Holýšovem. V tom se mu podařilo zvítězit, stálo to ovšem také mnoho sil.

Začátek zápasu začali hráči Rapidu aktivněji a měli i možnosti otevřít skóre zápasu. To se jim ovšem nepodařilo, a stejně tak ani hráčům Vejprnic. Do šaten tedy hráči odcházeli za nerozhodného stavu.

V 55. minutě se podařilo využít nepřesnosti v přihrávce Vejprnickému Danielu Křemenákovi, a ten skóre otevřel. Rapid se ještě snažil skóre zvrátit, to jim ale skvělá defenziva Vejprnic nedovolila. Výhru pečetil v 89. minutě z pokutového kopu Adam Haller po faulu Daniela Kořenka, za který viděl v zápase druhou žlutou kartu.

Vejprnice tedy mohly začít slavit mistrovský titul a postup do divize. My jim k tomuto velkému úspěchu gratulujeme a těšíme se na jejich souboje v divizi, kde budou jistě dobře reprezentovat nejen Vejprnice, ale i fotbal v Plzeňském kraji.

Na zásadní momenty a celý záznam utkání se můžete podívat zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.