V úterý 11. 6. se odehrála dohrávka 29. kola Krajského přeboru mužů mezi domácími Černicemi a Košutkou. Zápas týmů z chvostu tabulky nenašel vítěze.

Výhra by se v tomto zápase jistě hodila oběma týmům. S 20 a 24 body byly týmy před zápasem na 14. a 15. pozici. O něco lepší pozici mají Černice, které ovšem k možnosti záchrany potřebovaly dnešní zápas zvládnout za 3 body.

První poločas Košutka nezačala vůbec špatně, byla v pohybu a jistě nepůsobila jako tým, kterému patří předposlední pozice. Ke gólu ovšem její šance nevedly, a tak to na konci poločasu vypadalo, že oba týmy půjdou do šaten bez branek. Ve 45. minutě se ovšem po vhazování povedlo dostat hráčům Košutky před bránu a Tomáš Pekník skóroval.

Druhý poločas nezačal pro Černice vůbec dobře, místo přebrání iniciativy se Košutka dostala ve 48. minutě do šance a tu proměnil Ondřej Lemon. Obraz zápasu se začal měnit kolem 60. minuty, kdy Černice prostřídaly sestavu a do jejich hry to přineslo více pohybu. Odměna přišla v 74. minutě, kdy snížil domácí Marek Müller. Další důvod k radosti měly Černice hned za 3 minuty, kdy se prosadil Václav Motlík a vyrovnal na 2:2. V tu chvíli zbývalo bezmála 15 minut na to, aby se Černicím povedlo splnit jejich tříbodovou misi. To už se ovšem nepovedlo.

Za domácí hodnotil zápas trenér Petr Smíšek: "Pro nás to byl zápas, ve kterém jsme potřebovali bezpodmínečně vyhrát, abychom měli ještě šanci na udržení. Bohužel se nám to nepovedlo. Musím říct, že Košutka hrála od začátku dobře, byla více v pohybu, docela slušně kombinovala a byla lepší. My jsme hodně kazili a prakticky si nedokázali vytvořit nějakou šanci, párkrát nás podržel v bráně David Strejc. Když už se zdálo, že poločas skončí 0:0, tak jsme zaspali při vhazování a na konci poločasu dostali první gól. V šatně bylo trochu dusno, ale věřil jsem, že s tím dokážeme něco udělat. Bohužel jsme dostali hned na začátku druhého poločasu druhý gól. O přestávce už jsem dvakrát střídal, ale obrat přišel v době, kdy přišli na hřiště okolo 55. minuty D. Oncea a Vašek Motlík. Oba dva rozhýbali naši hru a my jsme začali mít tlak a i šance. Cením si toho, že jsme dokázali aspoň vyrovnat, na konci byly šance na obou stranách, remíza zasloužená."

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.

Další fotografie ze zápasu naleznete zde.