V neděli se uzavřela sezóna 2023/2024, I. B třída skupina C čekala na svého vítěze až do samotného konce. Rozhodlo se o něm v Rokycanech, kam přijel druhý Chrást, který by v případě vysokého vítězství mohl domácí ještě předskočit.

Vzájemný zápas celý ročník otevíral, v Chrástu rezerva divizních Rokycan zvítězila 0:3 a započala svou cestu za celkovým vítězstvím a návratem do I. A třídy.

O nic hůř na tom ovšem ve zbytku sezóny nebyl ani Chrást. Před tímto zápasem byl na druhém místě a ztrácel pouhé tři body. Pokud by se mu podařilo v Rokycanech zvítězit vyšším výsledkem, mohl titul a postup oslavit on.

Vedení se již brzy ujaly Rokycany, za které se ve 14. minutě prosadil Šimon Dobrý, který je mimochodem odchovancem Chrástu. Další branku poločas nepřinesl, a tak se oba týmy odebraly do šaten za stavu 1:0.

Hned na začátku druhého poločasu se Rokycanům podařilo vsítit i druhou branku. Tentokrát se mezi střelce zapsal Jakub Janota. Chrást svým sympatickým výkonem rozhodně nedával znát, že jim sestavu oslabila některá zranění.

Zápas ovšem další branky nepřinesl, Rokycany zvítězily 2:0 a definitivně zakončily svou cestu za návratem do I. A třídy.

Ohlasy z utkání poskytl trenér a předseda FC Spartak Chrást Miroslav Brýla: "Pro nás to byl určitě nejdůležitější zápas sezóny a zároveň nejtěžší, co se týče soupeře, který na domácí půdě odehrál utkání takřka bez chyby. Samozřejmě nemohu opomenout první gól, který nám dal Šimon Dobrý, z důvodu, že je to náš odchovanec a v Rokycanech hraje už několik sezón. Myslím, že i my jsme odehráli kvalitní utkání, jen je škoda, že jsme měli čtyři klíčové hráče zraněné, ale i hráči, kteří je nahradili, hráli dobře. Ještě jednou gratuluji Rokycanům a přeji jim hodně úspěchů v A třídě."

Ohlasy domácích Rokycan poskytl Michal Veselý: "Všechny nás mrzelo, že jsme situaci nechali dojít až do tohoto bodu. O postupu mělo být rozhodnuto mnohem dříve. Z mého pohledu se Chrást prezentoval hezkými pasážemi, kdy na malém prostoru dokázali kombinovat. Bylo vidět, že zápas chtějí zvládnout. Ale jejich útočné snahy jsme dokázali s klidem eliminovat. Ukázali jsme kvalitu a po většinu utkání jsme udávali tempo hry. Svoje zkušenosti v defenzivě předvedl Filip Stejskal a ofenzivu řídil kapitán Jiří Drábek. Naše juniorka se prezentovala přesně takovou hrou, jakou si od nich představuji. Zasloužené vítězství, zasloužený postup."

Více fotografií ze zápasu naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.