Další srpnový víkend nám přinesl 2. kolo 5. PKFL, ve kterém se jako první střetly v dopoledním utkání FC Křimice a FK Okula Nýrsko. Křimice, ačkoli jsou nováčkem, dávají najevo svou velkou sílu a chtěly ji ukázat i ve svém prvním domácím zápase.

Pro Nýrsko to byl druhý zápas, ve kterém se utkali s nováčkem soutěže. V prvním kole se postavili Chlumčanům, které také postoupily z I. A třídy, a zápas se Nýrsku nepovedl, protože prohráli vysoko 1:6. To chtěli rozhodně napravit s Křimicemi, což ovšem nebyl o nic lehčí úkol.

Křimice se v prvním kole představily na půdě Holýšova, který se jim podařilo pohodlně porazit 1:4.

Zápas začal pro nestranného diváka naprosto skvěle – již v 5. minutě se prosadil domácí střelec René Kropáček a poslal Křimice do vedení. Na odpověď jsme nemuseli dlouho čekat, protože v 15. minutě se prosadil hráč hostů s číslem 4, Jakub Pavlík. Ve 20. minutě se Nýrsku dokonce podařilo utkání otočit, když se prosadil Robin Dvořák. Dlouho to vypadalo, že to bude poslední zásah tohoto poločasu, ale Křimice se v poslední minutě prvního poločasu dokázaly vyrovnat díky brance Davida Brabce.

Druhý poločas byl na branky o poznání chudší, začátek však měl velmi obdobný. Ve 47. minutě se opět prosadil René Kropáček a strhl skóre opět na stranu Křimic. To už se do konce zápasu nezměnilo, a Křimice díky těsnému domácímu vítězství získaly další 3 body.

Za domácí zápas hodnotil kapitán Pavel Grambal: "Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli – hned v úvodu utkání jsme šli do vedení gólem Rendy Kropáčka. Od té doby jsme byli hodně nepřesní v mezihře, čehož soupeř využil, když po standardní situaci vyrovnal, a chvilku na to po mé hrůzostrašné malé domů, kterou útočník Nýrska zachytil, šli hosté do vedení. Naštěstí jsme ještě do poločasu vyrovnali. A hned začátkem druhé půle jsme výsledek otočili v náš prospěch a udrželi vedení až do konce zápasu."

Za hosty hodnotí zápas předseda a vedoucí Karel Kalivoda: “Byť jsme vyšli bodově naprázdno herní zlepšení oproti úvodnímu zápasu bylo markantní. Pozitivní na naší hře vidím v bojovném výkonu proti mužstvu, který má velmi vysoké ambice. Kluci si dokázali, že organizovanou hrou proti mužstvu s individuální vyšší kvalitou mohou uspět. Škoda, že vstupy do obou poločasů jsme nezvládli. Po úvodní brance domácích jsme se do utkání vrátili povedenou standartní situací. Později jsme využili individuální chyby a dostali se i do vedení. Bohužel jsme paradoxně z brejkové situace nechali domácí vyrovnat. Úvod druhého poločasu nás zastihl nepřipravené a hrubou chybou po vhazování šli domácí do vedení. Křimičtí hráči předváděli velmi dobré individuální výkony, ale finálové a před finálové přechody jim moc nevycházeli a to i díky dobré hře naší obrany. Snažili jsme se chodit do brejkových situací a po jedné stálo při domácích štěstí, kdy hráč Vágner z bezprostřední blízkosti trefil domácího brankáře. Škoda, v případě vyrovnání by závěrečná část utkání byla velmi zajímavá. Takto si závěr domácí zkušeně pohlídali. Máme mladé mužstvo je třeba se sehrát a já věřím, že se výsledkově zvedneme. Vzhledem k infekčnímu onemocnění řady hráčů v přípravě jsme de facto o pořádnou přípravu přišli. Los nám taky moc nepřeje. Mít v prvních šesti kolech čtyři nováčky plné elánu vůbec není jednoduché. Kluci mě potěšili výrazně zlepšeným výkonem a já se těším na další zápas, že výkonost směrem nahoru potvrdíme. Vzhledem ke zkušenostem, které mám v této soutěži jsem přesvědčen, že domácí budou patřit po zásluze k nejlepším mužstvům. Oba nováčkové předvedli v zápasech útočný fotbal a utvrdili mě v úsudku, že mnoho mužstev z A třídy má kvalitu hodnou hrát krajský přebor neboli správně řečeno 5. ligu.”

Více fotografií ze zápasu naleznete zde.

Odkaz na záznam celého utkání naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.