I tento rok se konal pohár pro výběry dívčích mužstev Kouba Cup. Do Ostravy tento rok odcestoval mladý výběr hráček, které i tak odehráli velmi kvalitní utkání a umístili se na celkovém 10. místě. Na výsledky a hodnocení turnaje se můžete podívat níže v článku.

Hodnocení turnaje poskytl člen realizačního týmu Tomáš Beran.

V rámci letošního KOUBA CUPU v Ostravě jsme sehráli šest kvalitních utkání. Náš tým, jakožto jeden z nejmladších na celém turnaji, čítající šest hráček ročníku 2010, deset hráček ročníku 2011 a jednu hráčku ročníku 2012, se po bojovných výkonech umístil na celkovém 10. místě.

První hrací den nás čekaly zápasy proti výběrům Královéhradeckého a Olomouckého kraje. Zápas proti prvně zmíněnému soupeři probíhal za velkého počtu osobních soubojů a skončil výsledkem 1:1, kdy náš tým v závěru utkání tahal za kratší konec.

Druhé utkání probíhalo celý první poločas v naší režii a za poločasového stavu 3:0. Ve druhém poločase soupeř po srdnatém výkonu stav utkání vyrovnal díky třem standardním situacím, při kterých nám po celou dobu turnaje chyběla správná organizace a důraz.

Při prvním utkání druhého hracího dne jsme narazili na následného celkového vítěze turnaje – Středočeský kraj. Holky předváděly po celý zápas výborný taktický výkon, ale z ojedinělé akce soupeře nakonec inkasovaly, takže utkání skončilo 0:1.

Následovalo naše nejhorší utkání na celém turnaji, kde jsme propadli ve všech herních aspektech a po rychle inkasovaných gólech prohráli s Jihočeským krajem 1:6.

Výše zmíněné výsledky nás poslaly do skupiny o umístění - 10.-12. místo, kde jsme poslední hrací den narazili na silný Liberecký kraj a houževnatou Vysočinu. Oba tyto zápasy se nám povedly jak výsledkově, tak herně.

Celkově naše hra měla v průběhu turnaje vzestupnou tendenci, což se projevilo poslední hrací den, kdy holky soupeře převyšovaly dobrou fyzickou i taktickou připraveností.

V čem vidíme prostor pro zlepšení je výstavba a organizace hry ve středu hřiště. V mnoha fázích zápasů byly na mladém týmu znát špatné návyky z malého hřiště a nezkušenost na velkém herním prostoru.

Za zmínku stojí bojovnost a dobrá finální fáze, ve které dominovala naše hráčka Klára Bauerová, jedna z nejlepších střelkyň celého turnaje.

Hráčky ročníku 2011 mají do příštího roku perspektivu, šanci ukázat pěkné fotbalové výkony a navázat tak na první dva ročníky KOUBA CUPU, kde naše hráčky bojovaly o první příčky.

Výsledky:

TýmSoupeřVýsledekBranky
PKFS WU14Olomoucký kraj3:3Bauerová, Dragounová, Kreisová
PKFS WU14Královehradecký kraj1:1Bauerová
PKFS WU14Jihočeský kraj1:6Bauerová
PKFS WU14Liberecký kraj3:12 Bauerová, Karesová
PKFS WU14Středočeský kraj0:1
PKFS WU14Vysočina4:14 Bauerová


Sluší se zmínit i nominaci, kterou tvořili Dragonová, Kreisová, Dragounová, Štrosová, Bártíková, Poláková, Huclová, Vacíková, Šimánková, Merglová, Bauerová, Lukášová, Kovaříková, Raunerová, Soukupová, Karesová a Capouchová.

Děkujeme všem hráčkám i realizačnímu týmu za reprezentaci kraje v turnaji a držíme palce k dalším skvělým výsledkům.