Tento víkend se v našem kraji rozběhla i nejnižší krajská soutěž, konkrétně 7. Plzeňská krajská fotbalová liga. Skrze objektiv fotoaparátu jsme se podívali konkrétně do skupiny C, kde se utkal FC Spartak Chrást s SK Primalex Břasy.

Domácí fotbalisté bojovali v minulé sezóně o prvenství v B třídě až do posledního kola, kde padli s Rokycany B, kteří se s fotbalisty Chrástu přetahovali o první místo.

To se jim jistě povedlo, již ve 4. minutě utkání se prosadil Jan Kostifál a poslal domácí do vedení. Než se hosté z Břas stihli rozkoukat, přidal druhou branku v 5. minutě Jakub Král. Aby toho nebylo málo, ve 12. minutě zvyšoval na 3:0 Patrik Švajcr.

S hosty to nevypadalo dobře, ale naděje svitla ve 24. minutě, kdy na 3:1 snížil Jiří Kořínek. Do konce prvního poločasu si ovšem Chrást uzmul tříbrankové vedení zpět, a to když se ve 42. minutě podruhé v zápase trefil Jakub Král.

Po divokém prvním poločase, v němž diváci mohli vidět pět branek, se dala očekávat klidnější druhá půle, kdy by si domácí náskok pohlídali. To ovšem hráči Chrástu odmítli a hostům nasázeli ještě čtyři branky. O ty se postarali Tomáš Rada, Vojtěch Ranc, Matyáš Kalaš a mezi dvoubrankové střelce se zapsal i Patrik Švajcr.

V Chrástu bylo tedy hned na úvod nové sezóny k vidění utkání, v němž padlo devět branek, a domácí dali jasně najevo, že i tuto sezónu chtějí bojovat o nejvyšší příčky.

Více fotografií ze zápasu naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.