Tento víkend jsme se zaměřili na zápas 7. kola Plzeňské krajské fotbalové ligy, skupiny A. Konkrétně jsme se vydali do Líní, kde se domácí utkali s Klenčím pod Čerchovem. Klenčí, ačkoliv v této sezóně neporažené, na svou první výhru stále čekalo. Na průběh zápasu, ohlasy a fotografie se můžete podívat níže v článku.

V předchozích dvou kolech se Klenčí utkalo s Dlouhým Újezdem, kde v těžkém zápase vybojovalo bod po remíze 1:1, a v derby s Postřekovem, kde diváci viděli bezbrankovou remízu.

Líně se v prvním kole utkaly s Postřekovem, kde padly 3:1, a před týdnem se jim povedlo přivézt bod po remíze 1:1 od nováčka z Černošína.

Po 22 minutách zápasu se domácí dostali do vedení díky brance Marka Janči. Hosté odpověděli o čtvrt hodiny později, kdy se za Klenčí prosadil Vladimír Čech. Dlouho to vypadalo, že týmy půjdou do šaten za remízového stavu. V samotném závěru poločasu se ovšem prosadil domácí Yevhenii Levchenko a strhl skóre opět na stranu Líní.

Na další branku čekali diváci až do 72. minuty, kdy druhým gólem vrátil Vladimír Čech utkání opět na začátek. Otočka Klenčí byla dokonána v 81. minutě, kdy se prosadil Oleksandr Vasylchuk. V samotném závěru zápasu definitivně rozhodl o vítězství Klenčí Vladimír Čech, který tímto gólem zkompletoval hattrick.

Za domácí zápas hodnotil trenér Vladimír Zítka: "Do zápasu jsme šli s tím, že na domácím hřišti chceme určitě vyhrát a získat tři body. V prvním poločase jsme byli jednoznačně lepším týmem a mohli jsme vést určitě víc než 2:1, ale hostující gólman neuvěřitelnými zákroky vychytal vše, co se dalo. Bohužel jsme museli dvakrát nuceně střídat kvůli zranění dvou hráčů ze středu zálohy. Začátek druhého poločasu byl vyrovnaný, šance byly na obou stranách, ale od 70. minuty jsme přestali stíhat soupeře. Hostující tým vyrovnal, poté otočil zápas na 2:3 a v 90. minutě, kdy jsme už hráli na riziko, jsme dostali čtvrtý gól a bylo po zápase."
Hodnocení zápasu od trenéra Klenčí Jaroslava Řezníčka: "První poločas se nám nedařilo hrát naši hru, se kterou jsme hráli dosavadní zápasy, protože nás soupeř rychle napadal, hrál jednoduše nahoru s rychlými náběhy a zakončením.
V druhém poločase nás už soupeř tak nenapadal, tudíž jsme mohly víc kombinovat, dostávali jsme se do dobrých šancí, které jsem naštěstí i proměnili.
Myslím si, že zápas rozhodl skvělý výkon obouch golmanů, kdy náš byl ještě o trošku šťastnější, kdy bych řekl, že někdy byla až nemohoucnist soupeře v proměňování šancí. Dál bych pochválil i Vladimíra Čecha, za vstřelený hetrik, který vypovídá o hráčově kvalitě.
Děkuji všem klukům za výrazně zlepšení výkon v druhém poločase a otočení výsledku v náš prospěch."

Více fotografií naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.