Deštivý víkend znemožnil odehrání mnoha zápasů. Štěstí měly kluby, které disponují hřištěm s umělým povrchem. Jedním z nich jsou Vejprnice, kde se tak mohl odehrát souboj mezi místní rezervou a rezervou Horní Břízy.

Horní Bříza zažívá dobrý vstup do soutěže, kdy její jedinou ztrátou byla remíza s SSC Bolevec, který sestoupil z I. A třídy. Výhry nad Volduchy a dalším týmem z A třídy, Slovanem Plzeň, jistě posílily jejich sebevědomí.

Vejprnice nezačaly soutěž tak úspěšně a po třech kolech měly na kontě pouze tři body z posledního zápasu v Úněšově.

Zápas začal lépe pro favorita, Horní Břízu. Několik neproměněných šancí vystřídala radost v 26. minutě, kdy se prosadil Vilém Čechura a zajistil vedení pro hosty. Ke konci prvního poločasu mohla Horní Bříza své vedení navýšit, ale domácí podržel brankář David Řezáč.

Ve druhém poločase začali lépe domácí, kteří se snažili o vyrovnání především nebezpečnými standardními situacemi. To se jim povedlo v samotném závěru zápasu, kdy v 88. minutě vyrovnal Milan Steinbrücker a přinesl radost domácím fanouškům.

Ohlasy za domácí poskytl trenér Jiří Krištof: “Zápas se hrál za stálého deště a na umělé trávě.
Soupeř z Horní Břízy je letos dosud neporažený a také v tomto zápase potvrdil kvalitu.
V prvním poločase byl lepším týmem a ujal se vedení střelou z cca 20 m a nastřelil tyč po 
trestném kopu a odraženém míči. V poločase jsme udělali nějaké změny v sestavě a začalí 
se více dostávat do střeleckých příležitostí. Neproměnili jsme tři velké šance ke skórování
a až z poslední šance jsme dokázali vyrovnat. Nutno podotknout, že i soupeř měl několik¨
výborných brejkových situací, kdy mohl zápas rozhodnout, ale ustáli jsme to.
Chci mužstvo pochválit, že jsme si šli za vyrovnáním a získaný bod, s kvalitním soupeřem
má svoji cenu. ”
Pohled za hosty podal trenér Ladislav Hnát: “První poločas jsme začali aktivně a hned v úvodu jsme si vypracovali gólovou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili. Další stoprocentní šance přišla po výborné střele z trestného kopu, kterou brankář domácích pouze vyrazil, dorážka však skončila na tyči domácí brány. Změnu skóre přinesla povedená střela za hranicí šestnáctky, když domácí obrana odvrátila centr z lajny pouze k našemu hráči a ten krásnou střelou otevřel skóre zápasu, 0:1. Po vstřeleném gólu začali domácí hrozit zejména ze standardních situací, z žádné z nich však skórovat nedokázali. V závěru poločasu jsme mohli ještě zvýšit na 2:0, odkrytou bránu domácích jsme však trefit nedokázali. 
Druhou půli začali domácí aktivněji, dostávali se častěji k zakončení, ale několikrát nás podržel gólman. I my jsme si ve druhé půli vypracovali několik velkých šancí, ale k navýšení skóre chyběla přesnost. Těsně před koncem zápasu se domácím podařilo vyrovnat na 1:1, když po našem nedůrazu propadl nakopnutý balón za obranu a tváři v tvář našemu gólmanovi domácí hráč nezaváhal. V 90minutě jsme mohli strhnout vítězství na naši stranu, ale v další tutovce nás vychytal gólman domácích. Zápas hraný za vytrvalého deště tak skončil remízou 1:1.

Více fotografií naleznete Zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.