Po deštivém víkendu nás opět přivítalo slunečné počasí, které přálo fotbalovým zápasům. Tento víkend jsme zavítali na zápas 7. Plzeňské krajské fotbalové ligy skupiny C, konkrétně mezi Městem Touškov a rezervou RAPIDu Plzeň. Na fotografie, ohlasy trenérů a průběh zápasu se můžete podívat níže v článku.

Oba týmy vstoupily do sezóny s velmi solidními výsledky. Ani jeden tým zatím nepoznal chuť porážky. Jedinou ztrátou Touškova byla remíza 2:2 s Chrástem. RAPID dokonce ve dosavadních třech utkáních neztratil ani bod a v posledním kole ukázal svou sílu, když porazil Primalex Břasy vysoko 9:1.

Oba týmy šly do zápasu s cílem získat plný počet bodů. Po mnoha šancích přišla 28. minuta, kdy začala velmi divoká desetiminutovka. Ve 28. minutě se prosadil Ondřej Karbusický, hned o čtyři minuty později Jan Pajer a domácí vedli o dvě branky.

Dvoubrankové vedení domácím vydrželo pouze pět minut. Ve 37. minutě se k pokutovému kopu postavil Jan Holík, který ho proměnil, a z následné rozehrávky se prosadil Tomáš Křen. Po deseti minutách byl tedy stav opět nerozhodný 2:2.

Dokončit obrat se hostům podařilo v 54. minutě, kdy se prosadil Tomáš Hamáček, a stav zápasu byl tedy 2:3. Domácí se nevzdávali snahy zápas otočit na svou stranu, a jejich šance na vyrovnání vzrostla v 77. minutě, kdy červenou kartu viděl kapitán hostů Miroslav Čupalka.

Místo vyrovnání domácích se však hostům v oslabení podařilo přidat pojistku, a to v 83. minutě, kdy se podruhé v zápase prosadil Jan Holík.

Domácím se už podařilo pouze upravit výsledek, když se rovněž podruhé v zápase trefil v samotném závěru Ondřej Karbusický.

Ohlasy po zápase poskytl Ondřej Karbusický: “V dalším zápase jsme přivítali v Touškově zatím neporažený Rapid. Do utkání jsme šli s tím, že chceme 3 body. Vstoupili jsme do něj lépe a po někdy ve 30 minutě jsme vedli 2-0. Po centru na velké vápno si náš hráč nikým neatakovaný zpracoval míč a k tyči prostřelil gólmana. Druhý gól padl z brejku, kdy Pajer běžel z naší půlky sám na brankáře a zakončil s přehledem. Narovinu říkám, že v tu dobu jsme si asi všichni mysleli, že přidáme třetí gól a bude jenom otázka o kolik gólů vyhrajeme. Bohužel jsme Rapid dostali do zápasu sami a během minuty se jim podařilo vyrovnat na 2:2. První gól padl z naprosto zbytečné penalty, kdy náš hráč měl balon pod kontrol směrem k rohovému praporku, bohužel soupeře zasáhl rukou do obličeje. Druhý gól jsme dostali prakticky hned z rozehrávky, kdy hráč Rapidu obešel našeho obránce jako v žácích a balon z vápna uklidil do sítě. Do druhého poločasu se šlo za vyrovnaného stavu. Celkově celý druhý poločas se balony oboustranně spíše nakopávali za obranu, než aby se kombinovali. Rapid využil další naší chyby, při rozehrávce ve středu hřiště přišla naprosto zbytečná ztráta míče a brejk, který hosté vyřešili. Potom jsme mohli vyrovnat bohužel hlavička z rohu skončila těsně mimo, střelu z vápna chytil gólman. Soupeř měl taky akci, která mohla skončit gólem, kdy rychlý brejk zakončil střelou doprostřed s kterou si náš gólman poradil. Deset minut před koncem dostal hostující kapitán červenou kartu, za gesta směrem k rozhodčí, naprosto zbytečně. Místo tlaku jsme ale dostali gól z brejku, kde přetahovanou na brankové čáře s naším obráncem vyhrál hostující útočník. V úplném závěru po docela hezké akci, po přízemním centru se nám podařilo snížit. Bohužel navíc už čas nebyl. Rapidu gratuluji k výhře, asi si ji zasloužil, protože zápas otočil z nepříznivého stavu, ale jak jsem psal výše, naprosto zbytečně jsme je dostali sami do hry a měli jsme si to pohlídat, ale jak se říká, balón je kulatý a stát se může kdykoliv cokoliv, a to je na fotbalu to hezké.”
Zhodnocení zápasu podal trenér Tomáš Holík: “Do Touškova jsme jeli s vědomím, že nás nečeká jednoduchý zápas, jelikož domácí v této sezóně vždy bodovali. Zápas byl od začátku vyhrocený, což potvrzovaly udělené žluté karty od paní rozhodčí na naší straně. Přestože jsme domácí mírně přehrávali, oni hrozili z rychlých brejků, a po jednom z nich jsme inkasovali. Vzápětí jsme obdrželi ještě jednu branku. Přesto jsme se nevzdávali a díky proměněné penaltě Holíkem a následné brance Křena jsme do poločasu srovnali krok s domácími. Ve druhém poločase jsme hráli vzadu zodpovědněji a góly Hamáčka a Holíka jsme odskočili o dvě branky. Poté byl po druhé žluté kartě vyloučen Čupalka a my jsme začali více bránit výsledek. Domácí naštěstí pouze v nastaveném čase snížili na 3:4. Výhry si cením, protože soupeř hrál velmi dobře a určitě se bude pohybovat v horní části tabulky.”

Více fotografií naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.