Pomalu se začaly rozjíždět dohrávky zápasů, které byly odloženy kvůli vytrvalým dešťům z minulého víkendu. V úterý se ve Lhotě dohrávalo 6. kolo 5. Plzeňské fotbalové ligy, ve kterém se domácí fotbalisté utkali s hráči z Mýta.

Poslední víkend se již v běžném módu odehrálo 7. kolo PKFL. V tomto kole se na dohrávku lépe naladili hosté, kteří doma porazili Zruč 3:0. Domácí čekal těžký zápas v Tachově, kde prohráli 2:0.

Zápas začal lépe pro domácí, když se už v 8. minutě prosadil Martin Švehla. Hráči Lhoty poté spíše bránili výsledek, než aby se pokusili vedení zvýšit.

V 38. minutě se hostům podařilo vyrovnat, když se z trestného kopu prosadil Tomáš Hatina. Za stavu 1:1 odcházeli hráči i do šaten.

Druhý poločas začal pod taktovkou hostů, kterým se v 53. minutě podařilo otočit skóre díky gólu Jakuba Šikanedra. Aby toho pro domácí nebylo málo, hned za dalších šest minut přidal svůj druhý gól v utkání Tomáš Hatina a hosté vedli už 1:3.

Mýto si cestu za vítězstvím zkomplikovalo v 75. minutě, kdy dostal červenou kartu Daniel Skopový. Lhota toho však už nedokázala využít a pouze v samotném závěru snížila gólem Václava Světlíka na 2:3.

Zápas za domácí hodnotil trenér Martin Varga: ”Dnes jsme odehráli asi nejhorší zápas, co jsem ve Lhotě. Chyběla mi chuť vyhrát, rvát se o každý balón, bojovnost, prostě všechno. Ukázalo se, kdo chtěl dnešní zápas vyhrát víc, bohužel to nebyli jsme. Soupeř proto vyhrál a tímto mu gratuluji k vítězství, které jsme mu dnešním výkonem doslova odevzdali. A navíc jsme opět přišli o dalšího hráče na delší dobu. Doufám, že si kluci do soboty uvědomí, že takový výkon by nám k bodům nestačil ani v sobotu proti Zruči. Musíme napnout všechny síly k tomuto zápasu, jinak by situace už byla špatná.”
Ohlasy ze zápasu poskytl i trenér hostů Petr Nykles: “Pro mě specifický zápas, z ohledem na mé sedmileté působení ve Lhotě. Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a nedat domácím prostor a čas na kombinací,to si myslím že se nám dařilo, hra byla vcelku vyrovnaná. Po jednom nákopu za obranu nám utekl Švehla a domácí vedli 1:0. Lhota pod dojmem vedení se trochu zatahla a převzali jsme taktovku zápasu. Ještě do půle se krásně trefil Hatina z trestného kopu snad ze 30m. Poločas se dohrál za naší mírné převahy. Do druhé půle jsme vstoupili stejně aktivně a brzy jsme zápas dvěma brankami otočili. Trochu jsme si to zkomplikovali naprosto zbytečným vyloučením Skopového za oplaceni a dohravali jsme tedy 30min o deseti. Zápas jsme ale dobojovali do vítězného konce i přes inkasovany gól ze skrumaze v 90 min. Z mého pohledu zasloužené vítězství, od gólů domácích jsme byli lepším a duraznejsim týmem. Musím ještě pochválit rozhodčí za dobry výkon.”

Více fotografií naleznete zde.

Záznam z utkání naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.