Tento víkend jsme opět zavítali na zápas 5. plzeňské krajské fotbalové ligy, konkrétně na zajímavý zápas nováčků. Koloveč zavítala do Chlumčan a opět to pro ni nebyl lehký zápas.

V minulém kole utrpěla Koloveč první porážku proti jinému nováčkovi, konkrétně ji porazil Horšovský Týn. Chuť si však spravila v týdnu, kdy v dohrávce porazila Zruč vysoko 5:0.

Chlumčany dohrávka nečekala, jejich posledním zápasem byl tedy výjezd do Radnic, kde také odehrály náročný zápas, ve kterém urvaly výhru až v poslední minutě.

Zápas začal skvěle pro domácí. Už ve 3. minutě se prosadil Michal Vojáček a Chlumčany šly do vedení. Koloveč se nestihla ani vzpamatovat z prvního gólu a v 10. minutě přišel další zásah, o který se postaral Miroslav Havel. Do šaten šli hráči za stavu 2:0.

Ve druhém poločase chtěli hráči Kolovče odvrátit další prohru proti soupeři, který proti nim rovněž bojoval i v minulé sezóně. To se ovšem nedařilo, a v 75. minutě zpečetil výhru domácích Josef Potočník.

Zápas hodnotil trenér hostů Martin Steinbrücker: „Hodně se to odvíjelo od začátku, který nevyšel. V prvních minutách jsme zaspali, a možná i z důvodu toho, že celá obrana předpokládala, že míč je už v autu, a přestala hrát, což samozřejmě neomlouvá, jsme hned inkasovali branku. V deváté minutě jsme po našem nedůrazu ve vlastní šestnáctce dostali branku druhou. Přestože jsme po zbytek zápasu, řekl bych, byli lepší, soupeř si výsledek kontroloval a my jsme nedokázali vstřelit gól, i když jsme hlavně v prvním poločase měli příležitosti, abychom zápas alespoň vyrovnali. To se nám nepovedlo. Ve druhém poločase jsme změnili rozestavení. Soupeř se díky vedení 2:0 nemusel nikam tlačit, hrál dobře z bloku a my jsme se do šancí dostávali těžko. Když se příležitosti naskytly, domácí obrana je dokázala zablokovat nebo zasáhl brankář. Náš tlak byl tedy bez nějakých větších zakončení. Nakonec jsme po naší chybě v rozehrávce inkasovali třetí branku.“

Více fotografií naleznete Zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.