Tento víkend jsme se podívali na zápas 7. kola Plzeňské krajské fotbalové ligy do Blovic, kam zavítali hráči Hradešic. Co utkání přineslo a jak ho hodnotí aktéři, si můžete přečíst u nás v článku.

Blovice po zaváháních s Přešticemi a Švihovem potřebovaly bodovat, aby se opět přiblížily špičce tabulky. K tomu měly k dispozici domácí zápas, kde je ovšem nečekal vůbec snadný soupeř.

Hradešice šly do zápasu určitě s větším sebevědomím, protože se jim na rozdíl od domácích poslední dvě utkání bodově povedla, když porazily Mochtín a Strašice.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a za tuto aktivitu byli odměněni ve 28. minutě, kdy se povedenou střelou prosadil Lukáš Krásný. Zanedlouho domácí využili výhodu rohového kopu a Miloš Heřman zvýšil na 2:0. Za tohoto výsledku šli hráči i do kabin.

Cílem Hradešic bylo dát v druhém poločase co nejdříve kontaktní gól. To se jim ovšem i přes zvýšenou aktivitu nedařilo a jejich šance gólově nekončily. K snížení došlo až v 88. minutě, kdy malou šanci na bodový zisk vykřesal Michael Buchta.

Druhý gól se hostům již přidat nepodařilo, naopak domácí Lukáš Krásný svým druhým gólem v zápase pečetil výhru domácích výsledkem 3:1

Zápas za domácí hodnotil sekretář Jan Kadeřávek “Po dvou prohrách v řadě blovičtí pro udržení kontaktu s čelem tabulky potřebovali bodovat proti nováčkovi z Hradešic, který ale zatím předvádí v soutěži solidní výkony. Již od prvních minut měli domácí míč častěji na kopačkách a také více šancí, z nichž jednu proměnil povedenou střelou z dálky Krásný. Po dalších pěti minutách si na roh naběl stoper Heřman, nechytatelnou ranou nedal brankáři hostů šanci a do kabin se šlo za stavu 2:0. I v druhém poločase měli domácí více ze hry, a přestože se hosté pár minut před koncem utkání dokázali prosadit ve vápně a dát gól, poslední slovo měl opět domácí Krásný. Po samostatné akci v nastaveném čase uzavřel výsledek na konečných 3:1.”

Více fotografií naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.