Tento víkend jsme navštívili zápas 6. plzeňské krajské fotbalové ligy. Konkrétně jsme zavítali na hřiště trápící se Žákavy, která stále čeká na první body. Jak zápas probíhal, se dočtete v našem článku.

Jak jsme již zmínili, Žákava se v této sezóně bodově velice trápí. Stále nemá ani jediný bod a situace začíná být vážná. V posledních dvou kolech inkasovala vysoký počet gólů, když v minulém kole obdržela 6 gólů od Lub a dvě kola zpět dokonce 7 gólů od Měcholup.

Malesice na tom jsou o poznání lépe. S 11 body se nacházejí v polovině tabulky a do zápasu šly dobře naladěné po středeční výhře 2:0 proti Sušici.

Hráči Žákavy do zápasu vkročili s viditelnou snahou vybojovat první body na domácím hřišti. Skvělý začátek potvrdili ve 14. minutě, kdy domácí poslal do vedení kapitán Ondřej Soukup. Vedení domácím vydrželo 15 minut, protože o vyrovnání se postaral malesický Matěj Potoček. Ačkoli se hráči Žákavy dostávali do zakončení častěji, šlo se do šaten za nerozhodnutého stavu.

Druhý poločas domácí opět začali skvěle, už po devíti minutách šli opět do vedení zásluhou branky Iva Kašpara. Hned za tři minuty se o další vyrovnání postaral kapitán hostů Milan Legát.

Malesicím se brzy podařilo utkání dokonce otočit, když se v 64. minutě prosadil Tomáš Václavík. Žákavě nezbylo nic jiného než soustředit veškeré úsilí na ofenzívu. To se však nepodařilo a do otevřené obrany domácích Malesice vsítily další dvě branky v samotném závěru zápasu – podruhé se prosadil Milan Legát a poslední gól patřil Matěji Krásnému.

Ani tentokrát se tedy Žákavě nepodařilo prolomit smůlu, naopak Malesice si díky dalším třem bodům upevnily pozici ve středu tabulky.

Zápas za domácí hodnotil kapitán Ondřej Soukup: “Doufali jsme, že tímhle zápasem zlomíme černou sérii. Zápas se podle toho i vyvíjel, makalo se, ale bohužel to zase nevyšlo. Zlomily nám vaz neproměněné šance v prvním poločase a neuhlídané 3 standardky soupeře, ze kterých nejvíce hrozil. Hosté měli větší držení míče, ale do šancí jsme se dostávali hlavně my, ale bohužel neproměňovali. Takže místo stavu 4:1  se šlo do kabin za stavu 1:1. Druhý poločas jsme šli ještě do vedení, ale soupeř brzy srovnal a poté překlopil vedení na svoji stranu. Na konci už nebylo na co čekat, vytáhli jsme hru a bohužel jsme do otevřené obrany dostali ještě 2 góly. Za výkon kluci zaslouží pochvalu, měli jsme asi nejmladší sestavu, co si za dlouhé roky pamatuji, bohužel nám stále skřípe obranná hra.”

Více fotografií naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.