Tento víkend jsme vyrazili podívat se na zápas 6. Plzeňské krajské fotbalové ligy. Naše cesty vedly na hřiště Smíchova Plzeň, který doma ještě v této sezóně neztratil body. Jeho soupeřem byla Sušice, která je v úplně jiné situaci.

Jak jsme již zmínili, Smíchov si z domácího hřiště udělal nedobytnou tvrz. Ve všech pěti zápasech, které na svém hřišti sehrál, dokázal zvítězit a obdržel pouze 3 góly.

Sušice má úplně jiné starosti. Před tímto utkáním měla na kontě pouze jeden bod a situace není vůbec příznivá. Jejich úkolem tedy bylo bodovat na hřišti, kde se to tuto sezónu ještě nikomu nepovedlo.

Smíchov začal podle očekávání aktivněji a první šance patřily právě domácím, ty ovšem neproměnili. Po úvodních minutách tlak opadl a Sušice byla pro Smíchov vyrovnaným soupeřem.

Za předvedenou hru byla Sušice odměněna ve 34. minutě, kdy se hosté dostali do vedení po brance Radka Kočího. Smíchov tedy obdržel na domácím hřišti teprve čtvrtý gól v sezóně a hosté šli do šaten s příznivým výsledkem v zádech.

Ve druhém poločase Smíchov nastartoval snahy o otočení zápasu. Netrvalo dlouho a přišlo vyrovnání, které zařídil domácí Alexandr Zikmund. Další branky zápas už ovšem nenabídl.

Sušice tedy ukončila Smíchovu sérii domácích výher a za svůj dobrý výkon byla odměněna druhým bodem v této sezóně. Smíchov i po šestém zápase drží svou domácí neporazitelnost.

Zhodnocení zápasu nám za domácí poskytl Jiří Sulek: "Upřímně jsme čekali, že je Sušice ve větším srabu, než předvedla. Rozhodně to nebyl tým, který má být na 15. příčce se 2 body. Na začátku utkání jsme si vytvořili příležitost ke skórování, bohužel jsme ji neproměnili. Úvodní náš tlak postupně opadl a hra se odehrávala spíše mezi vápny. Pár příležitostí jsme si připravili, ale trápí nás zakončení a řešení před brankou soupeře. Zato soupeř hrál velmi slušně dopředu a hodně dobrý výkon předvedl zkušený Kočí (střelec branky). Ten po chybě Černého nedal šanci Beštovi a soupeř vedl 1:0. Ve druhé půli nemůžu upřít snahu zlomit výsledek na naši stranu, ale ujala se pouze střela Zikmunda a další příležitosti jsme nedokázali využít a správně vyřešit. Každopádně jsme museli být neustále na pozoru. Výsledek 1:1 byl tedy konečný a zasloužený."

Více fotografií naleznete zde.

O víkendu se hrálo mnohem více utkání, pokud by vás zajímali výsledky, průběhy zápasů, klíčové šance a mnohem více z naší nejvyšší krajské soutěže, naleznete je na webu PKFS TV, kde jsou dostupné všechny záznamy z odehraných zápasů.