NSA vyhlásila dotační výzvu Kabina 2024, díky které je možné získat prostředky až 2 000 000 Kč na renovaci sportovních zařízení pro kluby sídlící v obcích o velikosti do 3 tisíc obyvatel. Žádost je nutné podat nejpozději do 29. 11. 2024.

Výzva je zaměřena na zajištění rozvoje sportovní infrastruktury v obcích do 3 tis. obyvatel prostřednictvím technického zhodnocení (modernizace, rekonstrukce) sportovních zařízení včetně jejich zázemí, výstavby sportovních zařízení včetně jejich zázemí případně vybudování bezbariérových přístupů do sportovního zařízení.

Oprávněnými žadateli jsou kromě jiného také spolky (tedy např. fotbalové kluby), obce, kraje.

  • Dotace musí být realizována v katastrálním území obce do 3 tis. obyvatel
  • Žadatel musí mít vlastnické právo ke všem nemovitostem, které budou dotčeny akcí. Nebo musí mít dané nemovitosti v nájmu, výpůjčce, pachtu, popř. mít právo stavby, a to minimálně po dobu 10 let od data ukončení realizace akce) – v tomto případě však musí být vlastníkem nemovitosti jiný oprávněný žadatel – např. obec, svazek obcí, kraj apod.
  • Žadatel musí mít ke dni podání žádosti vyřešené jak územní, tak i stavební řízení. Stavební povolení musí být ke dni podání žádosti v právní moci, ostatní dokumenty pro konkrétní druh povolovacího řízení musí být ke dni podání žádosti platné. Pokud se na akci nevztahuje povinnost stavebního povolení nebo ohlášení, žadatel musí mít ke dni podání žádosti k dispozici prohlášení stavebního úřadu, že na akci se tato povinnost nevztahuje.
  • Pokud žadatelem není samotná obec, musí dotčená obec s akcí vyjádřit souhlas a dále poskytnou povinnou finanční spoluúčast ve výši min. 10 % z celkových způsobilých výdajů akce.

Minimální požadovaná výše dotace je 500 000 Kč a maximální možnou požadovanou částkou je 2 000 000 Kč. Akce musí být realizována do 31. 12. 2025.

Konzultace s NSA jsou možné prostřednictvím e-mailu dotace@agenturasport.cz nebo telefonické konzultace Po – Čt 9:00 – 12:00 na tel. +420 704 857 111

Bližší informace naleznete v přiloženém dokumentu na konci článku.

Článek čerpá informace zveřejněné v článku na webu fotbal.cz.