V termínu 23.–27.6. se v Českých Budějovicích odehrál další ročník Letní olympiády dětí a mládeže. Výběru Plzeňského kraje se podařil skvělý počin v podobě celkového vítězství. Takový úspěch se našemu výběru podařil naposledy před 20 lety.

Důležité je jistě představit si i samotné strůjce tohoto úspěchu. Nominováni byli Jan Kratejl, Aleš Jíra, Jaroslav Stenzl, Zdeněk Paidar, Mykyta Chypyus, Vladimír Běhounek, Marek Hochman, Václav Šebek, David Míka, Jan Kyklhorn, Jakub Vacík, Kristián Repilado, Manh Gia Nguyen, Jindřich Šperl, Petr Barnet, Vojtěch Kočí a Marek Veselý. Na této soupisce tedy najdeme hráče z týmů FC Viktoria Plzeň, FC Rokycany, FK Horažďovice a TJ Chotěšov.

Důležité je rozhodně nezapomenout ani na realizační tým, který byl ve složení vedoucího Jiřího Skály a trenérů Daniela Syse a Jana Kunesche.

Náš výběr se v základní skupině utkal s výběry Královéhradeckého, Moravskoslezského, Karlovarského a Zlínského kraje. Z této skupiny postoupil po třech výhrách a jedné prohře do finálové skupiny z prvního místa.

ZápasVýsledekStřelci
Plzeňský - Královehradecký3:0Šperl, Repilado, Kyklhorn
Plzeňský - Moravskoslezský2:3Stenzel, Běhounek
Plzeňský - Karlovarský6:12 Mika, Šebek, Hochman, Běhounek, Šperl
Plzeňský - Zlínský2:0Hochman, Mika


Finálová skupina o 1.–3. místo byla pro náš výběr už větší oříšek. Oba naše zápasy skončily remízou, ovšem poslední rozhodující zápas dokázal náš tým ovládnout po penaltovém rozstřelu, který rozhodl o našem triumfu. Rozhodujícího kopu se ujal Jaroslav Stenzel, poté už mohly začít bujaré oslavy.

ZápasVýsledekStřelci
Plzeňský - Středočeský1:1Běhounek
Plzeňský - Ústecký2:1 po penaltách

Hochman

Turnaj hodnotil Jiří Skála: "Vítězství je zcela zasloužené a hráčům patří velký dík za skvělou reprezentaci Plzeňského kraje. Zlaté medaile se Plzeňský tým dočkal po dlouhých 20-ti letech, kdy tuto akci vyhrál ročník 1990 s trenérem Filipem Linhartem."

Za PKFS gratulujeme k tomuto obrovskému úspěchu a děkujeme hráčům, trenérům i mateřským týmům jednotlivých hráčů za nasazení a skvělou reprezentaci Plzeňského kraje.